EFA støvsuger

18 sep


Støvsugerens barndom, før den ble elektrisk

Den første elektriske støvsugeren ble oppfunnet av vaktmesten James Murray Spangler i Canton, Ohio 1907. Han jobbet i et stort varehus og var overbevist om at tepperenseren han brukte gav han kronisk hoste. Med en gammel viftemotor, en såpeboks, et kosteskaft og et putetrekk til å samle støvet i skapte han den første moderne støvsugeren. Og kurerte hosten sin.

Etter noen oppgraderinger og finjusteringer patenterte han maskinen i 1908, deretter startet han firmaet Electric Suction Sweeper Company.  En av hans første kunder var hans kusine’s ektemann, William H. Hoover, som senere skulle bli presidenten av The Hoover Company, med Spangler som partner. Støvsugerene liknet en sekkepipe festet til en kakeboks, men fungerte. Etter en treig start gikk salget i taket da Hoover’s startet kampanjen 10 dager gratis prøvetid, og snart fantes ikke en amerikansk husholdning uten en elektrisk størvsuger.

Denne røde støvsugeren får æren av å være første objekt ut på Jeppes Bakgård’s Blogg. Jeg har ikke funnet mye informasjon om den, men den heter EFA og er produsert i Amsterdam, Holland, sannsynligvis rundt 40-50 tallet.

Den kommer i en flott koffert og medfølger en masse munnstykker. Den er til salgs på Jeppe’s Bakgård, velkommen neste lørdag!

Her er noen fine støvsuger-reklamer fra gamledager:

Reklamer

Én kommentar to “EFA støvsuger”

  1. rob september 20, 2010 kl. 1:24 pm #

    jävligt bra blogg jeppe…:))

    Detta hard du fan gjort bra!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: